Header Image

Hoe is Nieuwegein Awards ontstaan?

Nieuwegein Awards is in 2011 voortgekomen uit het Sportgala Nieuwegein. Het Sportgala is sinds  februari 1994 jaarlijks door vrijwilligers georganiseerd. Tijdens de feestavonden van het Sportgala werden alleen op sportgebied onderscheidingen uitgereikt. Onze organisatiecomité-leden Sascha van Doorn, Paul Kagie en René Hansen zijn vanaf het allereerste begin, in 1993, actief geweest in de organisatie van de Sportgala’s.

In 2010 is het Sportgala overgegaan in Nieuwegein Awards. Om het evenement maatschappelijk breder te trekken en zo meer verbinding in Nieuwegein te creëren, werden categorieën op maatschappelijk, politiek en cultureel gebied toegevoegd. De eerste twee editie’s van Nieuwegein Awards, 2011 en 2012, leken qua opzet van de avond nog veel op het Sportgala.

Een ingrijpende verandering vond in 2013 plaats. Bij editie drie van Nieuwegein Awards kreeg de opzet van de avond een flinke make over. Het programma werd in drie blokken verdeeld. Het publiek kon de keuze maken bij welk onderdeel van de avond zij aanwezig wilde zijn. De rol van de partners/sponsoren kreeg een prominentere vorm. Door deze inbreng werd de huidige laagdrempeligheid van Nieuwegein Awards gerealiseerd en kan heel Nieuwegein bij dit feestelijke evenement aanwezig zijn.

 

'Nieuwegein Awards' Since 2011

Nieuwegein Awards 2017

Nieuwegeiner 2016, Dorathé van Doorn

Klik op de foto.

Onze oude website

Totdat wij alle voorgaande edities van Nieuwegein Awards vorm hebben kunnen geven op deze nieuwe website kunt u de voorgaande jaren bekijken op onze oude website, die u HIER kunt bereiken. Ga naar PROGRAMMA en klik in het uitvalvenster de editie aan die u nog eens wilt zien.